|D.D. interviews| |D.D. going out| |D.D. books| |contact D.D.|

8.10.11

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: "O KISS 92.9, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ"




       Η παρουσία του είναι έντονη στα ραδιοφωνικά δρώμενα, για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Αδιαμφισβήτητος επαγγελματίας, συνηθίζει να αφήνει άφωνο το ακαδημαϊκό και ραδιοφωνικό κοινό του, με δηλώσεις όπως: “Όσο ρομαντικές, αυθόρμητες και άμεσες κι αν ήταν οι παλιές ραδιοφωνικές εκπομπές, ανήκουν στο παρελθόν.”, “Η μαγεία του ραδιοφώνου δεν πρόκειται ποτέ να χαθεί, όσο κι αν η τεχνολογία προχωρά.” Μιλώντας μαζί του για πρώτη φορά, θα τον χαρακτήριζες ως ρομαντικό ιδεολόγο. Γνωρίζοντας περισσότερο τον άνθρωπο Γιώργο Παπατριανταφύλλου θα παρατηρούσες, ότι τηρεί τη δεοντολογία που διδάσκει, σε όλες τις πτυχές της ζωής του. Διαβάζοντας τα βιβλία του, θα γινόσουν ενστικτωδώς οπαδός του.

Επιμέλεια: Panagiotis Gkoùvas.





“Ο KISS 92.9 ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ, ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ…”

Πώς αισθάνεστε, που ο Kiss 92.9 περιλαμβάνεται στις πρώτες επιλογές του ακροατή;

Ο Kiss είναι μία ισχυρή παρουσία στο ραδιοφωνικό τοπίο. Είναι ο ορισμός του brand. Οι άνθρωποι σε κάθε επιχείρηση δίνουν ώθηση σε αυτήν, ή την τραβούν πίσω. Οι αξίες των ανθρώπων του Kiss είναι ενσωματωμένες στην καθημερινή μας συμπεριφορά. Όλοι μαζί έχουμε συμβάλει στην παρουσία του Kiss 92.9.



Μιλήστε μου, για τη σχέση σας με τον Kiss 92.9.

Πρόκειται για μία σχέση σεβασμού. Σέβομαι απόλυτα αυτό το μέσο. Για μένα είναι μία φυσική παρουσία! Ένας αξιόλογος άνθρωπος με ήθος, συνέπεια και αξίες…


Αλήθεια, πότε θελήσατε για πρώτη φορά, να ασχοληθείτε με το ραδιόφωνο; Υπήρξε κάποιο γεγονός ή πρόσωπο, που σας επηρέασε στην απόφαση αυτή; Έκτοτε, η ραδιοφωνική πορεία σας;

Είχαμε έναν πειρατικό σταθμό στα Fm, με ένα παιδικό φίλο. Πριν κάποια χρόνια, ένας συμμαθητής μου είχε αποκτήσει ως δώρο δύο πολύ καλά πικ-απ από το εξωτερικό! Τα είχε κάνει δώρο η αδελφή του, η οποία σπούδαζε στην Ιταλία. Σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησα με το συμμαθητή μου, να ακούμε μουσική και να μιξάρουμε τραγούδια, διασκεδάζοντας και περνώντας ευχάριστα την ώρα μας. Αγοράσαμε έναν πομπό για Fm, μόλις 6 watt και σχεδόν κάθε βράδυ βγαίναμε στον αέρα κάνοντας εκπομπές!
Μετά από χρόνια, το 1988 βρέθηκα στον ιστορικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Jeronimo Groovy… Ήταν η εποχή, που στον Jeronimo είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 50 γνωστοί ερασιτέχνες. Παρουσίαζα μεταξύ άλλων, το UK Top Chart της εποχής. Από το 1993, βρίσκομαι στον Kiss 92.9.



Η ενασχόλησή σας με την ξένη δισκογραφία και μόνο, σχετίζεται με τα μουσικά ακούσματα των παιδικών σας χρόνων;

Ξεκίνησα να ακούω Rock μουσική . Μου άρεσε η Punk και οτιδήποτε ανήκε στη φιλοσοφία της κλασσικής Rock. Να φανταστείς, τα ινδάλματα μου ήταν και είναι οι Pink Floyd!


Και η σύγχρονη δισκογραφία; Τί έχει να προσφέρει, κατά την άποψή σας;

Υπάρχουν πολύ αξιόλογα συγκροτήματα και καλλιτέχνες. Προσωπικά, ξεχωρίζω τους Muse καθώς και πολλά ακόμα σχήματα, στο είδος αυτό.






“…Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΨΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ”

Η παρουσία σας είναι αισθητή στον τομέα της Επικοινωνίας. Πώς αντιλαμβάνεστε τον κλάδο να αναπτύσσεται, εξετάζοντας τις Δημόσιες Σχέσεις με δεδομένα του 21ου αιώνα; Ποιά η σχέση τους, με την κρίσιμη πολιτική περίοδο που διανύουμε;

Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι το μέλλον στην επικοινωνία! Επάνω στην πειραματική διαδικασία αυτής της επιστήμης “χτίστηκαν” όλες οι εφαρμογές του σύγχρονου Management. O κόσμος διατηρεί μία πολύ κακή εικόνα για τις Δημόσιες Σχέσεις. Αγωνίζομαι με πάθος, να συμβάλλω στην ανάπτυξη της πραγματικής εικόνας των Δημοσίων Σχέσεων. Εξάλλου, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος σε κάθε επιχείρηση! Δημιουργούν σχέσεις εμπιστοσύνης, ενσωματώνουν το ανθρωποκεντρικό μοντέλο επικοινωνίας και προσφέρουν κέρδη σε όλα τα επίπεδα! Υποστηρίζω, πως οι Δημόσιες Σχέσεις είναι η επιστήμη που δημιουργεί ευτυχισμένες επιχειρήσεις.


Πρόσφατα, κυκλοφόρησε και το νέο σας βιβλίο με τίτλο "Εταιρική εικόνα", από τις εκδόσεις Σταμούλη. Μιλήστε μου γι' αυτό.

Το νέο μου βιβλίο εισάγει την έννοια της αξιακής βάσης, σε κάθε επιχείρηση. Οι αξίες πρέπει να μπουν και να υπηρετηθούν με πάθος από τους ανθρώπους των επιχειρήσεων. Όχι πρόσκαιρα αλλά για πάντα! Ήθος - Αξιοπρέπεια - Συνέπεια: η λογική του να υπηρετούμε τους ανθρώπους. Δηλαδή: Σεβασμός - Ακεραιότητα - Εντιμότητα. Στο βιβλίο υποστηρίζω, πως οι μόνες επιχειρήσεις που ευημερούν και θα προοδεύουν πάντα, είναι αυτές που ακολουθούν αυτή τη λογική.


Η εμπειρία σας, ως καθηγητής επί των Δημοσίων Σχέσεων;

Ο κόσμος “διψά”, για να ενσωματώσει τις αξίες στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων. Όλοι- μα όλοι- όσοι παρακολουθούν τα σεμινάρια, θαυμάζουν τον κόσμο των Δημοσίων Σχέσεων και καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να τον υπηρετήσουν!


Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη περίοδο, για τα μέσα ενημέρωσης. Ποιές προκλήσεις και ποιό ρόλο παρουσιάζει το ραδιόφωνο την εποχή που διανύουμε, και μάλιστα στα αθηναϊκά δεδομένα;

Οι δομές αλλάζουν. Αυτό είναι φυσιολογικό. Όλες οι επιχειρήσεις, πρέπει να ενταχθούν σε μία παγκόσμιας δράσης λογική και να συνεργαστούν με κάθε άνθρωπο, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η επικοινωνία αλλάζει, μπαίνει σε νέους, καινοτόμους δρόμους… Σε 15 χρόνια, τίποτα στην επικοινωνία δεν θα θυμίζει τις υπάρχουσες δομές.



Νέα εποχή, νέα season, στον Kiss 92.9: Θέλω να με πείσετε με δύο λέξεις, ώστε να μείνω συντονισμένος...

Μουσική απόλαυση…!


Ένα μήνυμα, στους αναγνώστες, καθώς και σε όλους τους funs που ακολουθούν το σταθμό, για δύο και πλέον δεκαετίες…;

Σας ευχαριστούμε όλους, από τα βάθη της καρδιάς μας!
Δεν πρέπει να φοβόμαστε τίποτα. Να διώξουμε κάθε αρνητική σκέψη, να αγαπήσουμε τους ανθρώπους και να συνεργαστούμε για το καλό της ανθρωπότητας. Χωρίς μίσος, κακία και αντιπαλότητες. Όλα θα πάνε καλά!



_________________________________________________________________________________



       Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου έχει σπουδάσει Επικοινωνία και Μ.Μ.Ε. και διδάσκει Δημόσιες Σχέσεις. Είναι Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Kiss 92.9 και έχει εργαστεί σε ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, καθώς και στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων (το επιστημονικό σωματείο των Δημοσίων Σχέσεων στη χώρα), όπου το 2005 εξελέγη για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο και στο Προεδρείο αυτής, ως Ταμίας. Στο παρελθόν, έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Επικοινωνίας υποψηφίων Δημάρχων και υποψηφίων Βουλευτών.