|D.D. interviews| |D.D. going out| |D.D. books| |contact D.D.|

29.11.11

FREAKY FORTUNE: “Η ΤΥΧΗ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!”



       Ξεχώρισαν από την αρχή για την προσωπική τους μουσική ταυτότητα. Αποτελούν μία διαφορετική καλλιτεχνική πρόταση, γεμάτη από νότες και εικόνες που επιμελούνται οι ίδιοι. Άλλωστε, ο Νικόλας και ο Θεόφιλος στέλνουν το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα, που ακούστηκε μέχρι σήμερα από νεοσύστατο σχήμα. Και ήρθαν, για να μείνουν. Λίγο πριν την επόμενη κίνηση - έκπληξη, οι Freaky Fortune παραχωρούν την πρώτη συνέντευξή τους, αποκλειστικά στο D.D.


Επιμέλεια: Panagiotis Gkoùvas.





“ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ…”


Τι στί Freaky Fortune;

       Νικόλας: Οι Freaky Fortune αποτελούν ένα project, που διαμορφώνεται από τη δημιουργία του ως σήμερα. Διανύουμε μία περίοδο, που δημιουργούμε μουσική και covers. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ωριμάζουμε και αντιλαμβανόμαστε περισσότερο την ταυτότητά μας, ώστε να έχουμε ένα πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα.
       Θεόφιλος: Οι Freaky Fortune είναι κάτι που εξελίσσεται, σαν ένα μωρό που μεγαλώνοντας, δεν ελέγχεις 100% την πορεία του! Ο στόχος μας είναι γενικός. Όμως, μέσα από αυτό γνωριζόμαστε προσωπικά και καταλήγουμε σε μία μουσική πορεία, με τα covers και τα δικά μας τραγούδια.



Μιλήστε μου για την επιλογή σας, να διασκευάζετε γνωστά hits και να προβάλλετε τα covers σας στο διαδίκτυο.

       Νικόλας: Επιλέγουμε να κινηθούμε στο internet και ο λόγος είναι προφανής: Το διαδίκτυο είναι το πιο δυνατό μέσο! Τα υπόλοιπα, παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης σχεδόν καταρρέουν πια. Όσο για τις διασκευές, είναι κάτι που σκεφτόμασταν έντονα, αφού τα covers είναι ευρύτερα διαδεδομένα στο εξωτερικό και ειδικά στην Αμερική. Είναι μία μέθοδος, που ανέδειξε καλλιτέχνες όπως ο Justin Bieber και η Jessie J, τραγουδιστές με δική τους δισκογραφία. Από την άλλη πλευρά δεν αποτελεί αυτοσκοπό για εμάς, να γίνουμε γνωστοί μέσα από τα covers. Απλώς, ήταν μία όμορφη σκέψη να παρουσιάσουμε κάθε φορά δικές μας versions, ολοκληρώνοντας το τραγούδι με μία δυνατή ενορχήστρωση και ένα προσεγμένο video-clip. Αυτό αποτελεί την αρχή για εμάς, για να προχωρήσουμε πλέον με τις δικές μας συνθέσεις…
       Θεόφιλος: Θα χαρακτήριζα τα covers στο διαδίκτυο σαν μία πρώτη επαφή, ώστε να μας γνωρίσει το κοινό ως όνομα, ως καλλιτέχνες και ως δυάδα. Στην ουσία δουλεύουμε τα δικά μας τραγούδια, χωρίς να βρισκόμαστε ακόμα στο σημείο να τα δημοσιεύσουμε. Η επιλογή αυτή λοιπόν είναι η γνωριμία μας με τον κόσμο, κάτι που εξελίσσεται φυσικά.


Τα δικά σας μουσικά βιώματα όσο μεγαλώνατε; Οι σημερινές μουσικές προτιμήσεις σας, όταν δεν ασχολείστε με το project Freaky Fortune;

       Νικόλας: Πιστεύω ότι ένας μουσικός οφείλει να έχει ποικιλία στα ακούσματά του, με όποιο μουσικό ύφος κι αν καταπιάνεται. Γι’ αυτό δε θα έγραφα σήμερα ό,τι γράφω, εάν δεν είχα ακούσει σχεδόν τα πάντα. Τα ακούσματα της εφηβείας μου περιλάμβαναν από rock και Rolling Stones μέχρι… Στέλιο Καζαντζίδη! Σήμερα πια, ακούω Radiohead, Placebo, Björk αλλά και… Lady Gaga! Η βιομηχανία της pop είναι ενδιαφέρουσα, για τους ήχους που χρησιμοποιεί. Βέβαια όσο πιο πολλά είναι τα ακούσματά σου, τόσο πιο δημιουργικός γίνεσαι.
       Θεόφιλος: Δεν ήμουν ποτέ του κλασσικού τύπου, των Rolling Stones. Τα ακούσματά μου πλησίαζαν περισσότερο στο μοντέρνο ήχο, έναν ήχο που απευθύνεται στην εποχή. Εξάλλου, αυτό είναι το χρέος μου ως μουσικός: Οφείλω να ανταποκρίνομαι στο σήμερα. Παρόλα αυτά μου αρέσει μία μεγάλη γκάμα μουσικών. Αγαπημένοι μου είναι οι Coldplay, γιατί εξελίσσουν τη μουσική και τον ήχο τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εξέλιξη που φαίνεται στο τελευταίο τους album, χωρίς όμως να αλλάζουν το ύφος τους! Όσο για εμάς, ασχολούμαστε συνεχώς με τους Freaky Fortune! Προσωπικά, δεν υπάρχει στιγμή που να μην επηρεάζομαι από τους ήχους και τις μελωδίες γύρω μου, σκεπτόμενος τη μουσική μας ως ομάδα. Για παράδειγμα, άπειρες φορές ηχογραφώ στο κινητό μου ό,τι ακούω, όπου κι αν είμαι. Τα πάντα μπορούν να αποτελέσουν ένα ερέθισμα. Πόσο μάλιστα για εμένα, που ασχολούμαι με το συνθετικό κομμάτι των Freaky Fortune.




Η μουσική σας κατεύθυνση;

       Νικόλας: Η κύρια κατεύθυνση στα τραγούδια μας είναι pop. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα διασκευές, είναι φανερό ότι κινούμαστε σε αυτή τη γραμμή με έντονα τα rock και ορχηστρικά στοιχεία. Οι διασκευές μας πήραν εξαρχής συγκεκριμένη μορφή. Περιέχουν μελωδικές γραμμές και δυνατά φωνητικά. Στα δικά μας τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν σύντομα, υπηρετούμε το ίδιο ύφος δίνοντας πια σημασία στο δυνατό στίχο.
       Θεόφιλος: Ο ακροατής έχει σίγουρα παρατηρήσει, ότι επιδιώκουμε να δώσουμε μία άλλη άποψη, μία άλλη οπτική και μία διαφορετική παρουσίαση στο τραγούδι που διασκευάζουμε. Είναι ευδιάκριτη η μεταμόρφωση ενός κομματιού από καθαρό pop σε κάτι το διαφορετικό. Φαίνεται δηλαδή ο τρόπος, που ένα beat όπως το Rain over me μπορεί να ακουστεί ως ορχηστρική μπαλάντα… Οι ορχηστρικές versions είναι κάτι που χαρακτηρίζει την πορεία μας μέχρι τώρα.


Η δημιουργία των Freaky Fortune;

       Θεόφιλος: Όλα ξεκίνησαν στις αρχές Μαΐου, του 2011. Λόγω της προηγούμενης συμμετοχής μου σε group, είχα στο νου μου το σχηματισμό ενός project λίγων ατόμων, που παράλληλα θα ξεπερνούσε τα όρια και την έννοια ενός συγκροτήματος. Κατά τη διάρκεια μίας αναζήτησης στο YouTube στάθηκα στην πρώτη ακρόαση του Νικόλα στο X - Factor. Μου άρεσε η φωνή του, γι’ αυτό και αποφάσισα να έρθω σε επαφή μαζί του. Όταν λοιπόν συναντηθήκαμε, κάναμε την αρχή και τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία!
       Νικόλας: Για να είμαι ειλικρινής προσπαθούσα να αναβάλλω τη συνάντησή μου με το Θεόφιλο, επειδή ήμουν σε διαρκείς πρόβες και εμφανίσεις με τους Pale Faces. Όταν όμως βρεθήκαμε ενθουσιάστηκα, γιατί άκουσα τα τραγούδια που είχε γράψει για το επερχόμενο project! Είπα αμέσως το “ναι”! Έτσι δέσαμε σαν χαρακτήρες, σαν μουσικοί και το κυριότερο, σαν προσωπικότητες…


Πώς προέκυψε το όνομα Freaky Fortune;

       Νικόλας: Ξεκινήσαμε αμέσως με τον Θεόφιλο να γράφουμε κομμάτια για το project αυτό, χωρίς να έχουμε όνομα. Στην πορεία ψάχναμε ονόματα κάπως ιδιαίτερα, που να ταιριάζουν σε εμάς και τη μουσική μας... Την ιδέα του ονόματος Freaky Fortune την είχε o Νίκος, ένας φίλος μας. Αμέσως και οι δύο συμφωνήσαμε, πως ήταν το κατάλληλο!


Ποιο ήταν το πρώτο οργανωμένο εγχείρημα του project σας;

       Θεόφιλος: Η πρώτη μας προσπάθεια ήταν ένα… cover! (Γέλια) Γυρίσαμε το "Edge of glory" της Lady Gaga σε ένα studio στον Ταύρο, όπου εγώ πρόβαρα παλιότερα. Εκεί μας βοήθησε ο πολύ καλός μου φίλος, Νικόλας Πασπάτης. Η ενθουσιώδης αποδοχή του κόσμου, ήταν αυτό που δεν περιμέναμε ίσως να έρθει, τουλάχιστον από το πρώτο κιόλας cover… Άνθρωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό μας έλεγαν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να ακούσουμε στην αρχή της πορείας μας! Και αυτό είναι ένα πολύ καλό feedback για εμάς.
       Νικόλας: Φυσικά η σύγκριση με την πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού είναι αναπόφευκτη, γι’ αυτό και βάλαμε τα δυνατά μας από την πρώτη στιγμή. Τολμώ να πω, ότι υπήρξαν εξωπραγματικά σχόλια όπως “η version σας είναι καλύτερη από την πρώτη εκτέλεση!” Σίγουρα δεν ήταν! Όμως τέτοιου είδους σχόλια και κριτικές μας δίνουν απεριόριστη δύναμη, για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε καλύτερα… Εάν υπολογίσεις ότι το εν λόγω clip ξεπερνά τα 30.000 views, εκ των οποίων τα μισά προέρχονται από το εξωτερικό, τότε αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος της προβολής.




Και καταλήγουμε σε δύο επιτυχημένα covers σας. Τα Moves like Jagger και Rain over me - Criminal”. Η εμπειρία σας από αυτά;

       Νικόλας: Ανέκαθεν ήμουν fan των Maroon 5 και της Christina Aguilera! Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα, έχω γίνει πολύ groupie! (Γέλια) Όταν λοιπόν πρωτάκουσα το Moves like Jagger θέλησα να το διασκευάσουμε με το Θεόφιλο, όμως καθυστέρησε αρκετά. Θέλω να πω, ότι ήταν προγραμματισμένο πολύ νωρίτερα. Στο τραγούδι συμμετείχε η Anna, μία εξαιρετική φωνή και σίγουρα πιο επαγγελματίας από εμάς, στη βιντεοσκόπηση του clip! (Γέλια) Σχετικά με το video, θελήσαμε να προβάλλουμε κάτι οργανωμένο και παράλληλα ερασιτεχνικό, αφού γενικά στα videos προσπαθούμε να προβάλλουμε διασκεδαστικά, ερασιτεχνικά στοιχεία.
       Η ανοδική εξέλιξη είναι κάτι που μας ενδιαφέρει. Γι’ αυτό και το Rain over me - Criminal αποτελεί μία καινούρια αρχή, ένα δικό μας restart. Στόχος των covers είναι μεταξύ άλλων τα clicks, που με τη σειρά τους έρχονται όταν οι διασκευές είναι προϊόν mashup, πριν καν κυκλοφορήσει το official clip, εάν είναι εφικτό! Το τραγούδι λοιπόν είχε γραφτεί. Σημαντική είναι η συνεργασία μας με τον Πολωνό YouTuber Narayan, έναν τραγουδιστή με εξαιρετική φωνή! Ήταν το πρώτο επίσημο collaboration μας και δώσαμε μεγάλη βαρύτητα σε αυτό. Για την οπτικοποίηση του κομματιού, επιλέξαμε να συνεργαστούμε με το Βαγγέλη Φαντόπουλο, ένα νέο και αξιόλογο σκηνοθέτη. Με αυτό τον τρόπο θέσαμε τις βάσεις για μία ανοδική εξέλιξη στη δουλειά μας, κάτι που αποτελεί στόχο για εμάς.
       Θεόφιλος: Όπως είπε ο Νικόλας, είχαμε σχεδιάσει τη διασκευή του Moves like Jagger πολύ νωρίς, μετά το Edge of glory. Όμως υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις. Π.χ. η αναζήτηση μίας φωνής κατάλληλης, για μία τόσο δυνατή ενορχήστρωση - όπως είναι η Anna - ήταν σοβαρό ζήτημα. Ψάχναμε την κατάλληλη φωνή για το part της Aguilera και τελικά καταλήξαμε σε μία πολύ καλή μου φίλη, την Άννα Ράμφου, η οποία εκτός από πολύ συνεργάσιμη, είναι και ένας πολύ ευχάριστος άνθρωπος. Χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί της! Το clip γυρίστηκε στα τέλη καλοκαιριού, σε ένα πάρκο της Ν. Σμύρνης, ενώ οι πιο αστείες στιγμές ήρθαν στο editing του video. Ήταν κάτι το συναρπαστικό!
       Στο Rain over me - Criminal ενδιαφερόμασταν από την αρχή για το part του Mark Anthony, ως refrain. Η ιδέα μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα mashup με τραγούδι της Britney Spears. Ηχογραφώντας το τραγούδι, σκεφτήκαμε να συνεργαστούμε με τον Narayan, με τον οποίο γνωρίζομαι αρκετό καιρό. Συμφωνήσαμε λοιπόν, να ηχογραφήσει και να βιντεοσκοπήσει τα μέρη όπου η φωνή του ήταν αναγκαία. Μου έστειλε τα αρχεία της φωνής του όπως ακριβώς του τα ζήτησα, ώστε να μπορώ να τα ενσωματώσω με την υπόλοιπη μίξη του κομματιού και ιδού το αποτέλεσμα!



“Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ…”

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου, στα covers αυτά;

       Νικόλας: Τα σχόλια είναι πάρα πολύ καλά μέχρι στιγμής! Σκοπός μας πάντα είναι να παρουσιάζουμε τα τραγούδια με άλλη μορφή. Έτσι, στο Moves like Jagger κινούμαστε σε πιο funky ρυθμούς και στο Rain over me -Criminal η διασκευή αποτελεί ένα ριζικό representation του κομματιού. Ε λοιπόν, ο κόσμος ανταποκρίνεται και με το παραπάνω! Αυτό μας δίνει τεράστια δύναμη να συνεχίσουμε με την ίδια λογική, αφού πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε και τα δικά μας τραγούδια… Μου αρέσει που το κοινό έχει άποψη για τις διασκευές μας και προτείνει πολλές ιδέες για τα επόμενα covers μας. Υπάρχει μία τεράστια διαδραστικότητα μέσα από το Facebook και το YouTube και αυτό είναι κάτι το μαγευτικό.
       Θεόφιλος: Εξάλλου το What do you want from me ήταν υλοποίηση μίας πρότασης ακροατών μας. Αποτελεί ένα cover, που ο κόσμος θέλησε να ακούσει από την πλευρά μας! Πρόταση φίλων, αποτελεί και το επόμενο cover μας…


Αλήθεια, ποιά θα είναι η επόμενη διασκευή σας;

       Νικόλας: Βρισκόμαστε ήδη στο studio! Το επόμενο cover θα είναι πιο pop-rock από τα συνηθισμένα. Πρόκειται για συνεργασία με έναν πολύ καλό μου φίλο και σύντομα θα μάθει ο κόσμος το όνομά του…
       Θεόφιλος: Όταν λέμε studio, εννοούμε το home studio στο σπίτι μου και όχι κάποιο εξωτερικό studio! Είναι το Freaky Studio μας... Έτσι λοιπόν, είμαστε στη διαδικασία της ηχογράφησης. Ελπίζουμε η επόμενη συνεργασία μας, να αρέσει στον κόσμο!


Πότε θα κυκλοφορήσουν τα δικά σας τραγούδια;

       Θεόφιλος: Γράφουμε ακόμα το δικό μας υλικό ως Freaky Fortune, ενώ κινούμαστε σε παράλληλο χρόνο με συνεργασίες και covers γνωστών hits… Όταν ένας καλλιτέχνης δουλεύει μόνος, είναι ευκολότερο για τον ίδιο να καθορίσει το δικό του μουσικό style. Στη δική μας περίπτωση αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και αλληλεπίδρασης. Έτσι καταλήγουμε να ενώνουμε τις επιρροές μας και τις επιλογές μας. Μέσα από τους Freaky Fortune ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας.
       Νικόλας: Εξ αρχής ηχογραφούσαμε τα δικά μας τραγούδια. Υπάρχει όμως ένα πλάνο, κατά το οποίο ήμασταν συγκεντρωμένοι στα covers μας. Πλέον είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε τη δική μας ταυτότητα. Τη μουσική πινελιά μας, η οποία θα διαφαίνεται μέσα από συνθέσεις δικές μου και του Θεόφιλου, με αγγλόφωνο κυρίως στίχο. Μουσικές με house, pop, rock και R&B διάθεση. Τα δικά μας τραγούδια λοιπόν θα κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα! Ωστόσο, ετοιμάζουμε μία επίσης συνεργασία με αγαπημένη φίλη, σε δική μας μουσική…


Η μουσική σκηνή στην Ελλάδα του σήμερα; Το μουσικό προσκήνιο στην χώρα είναι έτοιμο για ένα project όπως οι Freaky Fortune;

       Θεόφιλος: Φυσικά. Παρατηρούμε να βγαίνουν ολοένα και περισσότεροι νέοι καλλιτέχνες, οι οποίοι παρουσιάζουν αξιόλογες δουλειές. Το θέμα που προκύπτει όμως, είναι το ποιος θα μείνει ακέραιος μέχρι το τέλος και θα εξακολουθήσει να υπάρχει μετά το breakthrough που θα σημειώσει. Αυτή είναι και η δική μας πρόκληση: Να καθιερωθούμε σαν Freaky Fortune και όχι ως “ένα ακόμα hit”. Ξέρεις, συνήθως ρίχνουμε τις ευθύνες στο promotion ή στο management του καλλιτέχνη, αλλά το ίδιο το τραγούδι προδιαγράφει την πορεία του.
       Νικόλας: Το πιο εύκολο για εμάς θα ήταν να γράψουμε ένα τραγούδι - hit. Όμως στοχεύουμε να κάνουμε αργά και σταθερά βήματα. Να δημιουργήσουμε μία πορεία, μέσα από την οποία θα είμαστε συνειδητοποιημένοι σαν άνθρωποι για το έργο μας. Μόνο έτσι, θα μας υποδεχτεί το μουσικό προσκήνιο.


Αγαπημένοι σας Έλληνες καλλιτέχνες;

       Νικόλας: Τα ονόματα είναι πολλά! Μου αρέσει πολύ ο Πάνος Μουζουράκης και ο Κωστής Μαραβέγιας. Επίσης, εκτιμώ τη φωνή του Σάκη Ρουβά, της Monika, της Ήβης Αδάμου και της φίλης μου, Ελευθερίας Ελευθερίου, αλλά και θαυμάζω το έργο μεγάλων καλλιτεχνών, όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Χάρις Αλεξίου.
       Θεόφιλος: Υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι Έλληνες καλλιτέχνες που πραγματικά, δύσκολα τους απαριθμώ. Μου αρέσουν πολύ οι συνθέσεις του Σταμάτη Σπανουδάκη, του Yanni, καθώς και η μουσική του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Επίσης μου αρέσει πολύ ο Γιάννης Αγγελάκας, λατρεύω τους στίχους του...


Η δισκογραφία του εξωτερικού αποτελεί κριτήριο για τις επιλογές σας;

       Νικόλας: Πιστεύω, ότι εάν δεν είχα ακούσει ατέλειωτες ώρες Αμερικανούς και Άγγλους μουσικούς, δε θα τραγουδούσα με τον τρόπο που το κάνω. Η φωνή του τραγουδιστή επηρεάζεται από τα ακούσματά του και αυτό είναι σίγουρο. Δικοί μου αγαπημένοι: ο Michael Jackson, ο Matthew Bellamy των Muse, η Adele και η εκρηκτική Beyoncé, την οποία είχα τη χαρά να γνωρίσω στο περσινό live της στην Αθήνα. Η ποιότητά της, ο τρόπος που μιλά, τραγουδά και συμπεριφέρεται την καθιστούν όχι τυχαία μία από τις top performers παγκοσμίως… Εξάλλου θέλω τον καλλιτέχνη, να είναι πηγή έμπνευσης για τον κόσμο που τον παρακολουθεί, ως προσωπικότητα και καλλιτεχνική φυσιογνωμία. Κάτι που το πετυχαίνει ολοκληρωτικά η Björk. Για παράδειγμα, έχω διαβάσει σχόλια σε videos καλλιτεχνών, που λένε “ήμουν έτοιμος να αυτοκτονήσω και το τραγούδι σου με έσωσε…” Στόχος μου είναι να σώζω τον κόσμο με τη μουσική μου, εάν μπορώ να το καταφέρω.
       Θεόφιλος: Σίγουρα αποτελεί πολύ σημαντική - αν όχι κύρια - επιρροή τόσο για τον ήχο, όσο και για τη φιλοσοφία της. Η δισκογραφία του εξωτερικού μου δίνει την εντύπωση της αξιοκρατίας. Καθιερώνονται ονόματα που συνεχίζουν να τραγουδούν και να συναρπάζουν. Καλλιτέχνες που θαυμάζω εκτός των συνόρων μας είναι η Αdele, η Lady Gaga, η Amy Winehouse, η P!nk , οι 30 Seconds to Mars και οι Νο1 για εμένα Coldplay!  


“Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΠΑΝΤΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ…”

Ας μιλήσουμε για το διαδίκτυο. Οι Freaky Fortune είναι διαδραστικοί; Έχετε σκεφτεί να υιοθετήσετε προτάσεις του κοινού, στα covers και στα clips σας;

       Θεόφιλος: Ο καλλιτέχνης πάντα νοιάζεται για το κοινό του, από τη στιγμή που απευθύνεται σε αυτό. Θα επηρεαστεί από αυτό και θα λογαριάσει την αντίδρασή του. Από την άλλη μεριά, συμφωνώ με μια παλιότερη δήλωση της Jessie J, ότι δεν μπορεί να γίνει έμμονη ιδέα, το πόσα dislikes και comments θα έχεις στο YouTube.
       Νικόλας: Δε γίνεται να μην λάβεις αρνητικά σχόλια, γιατί το προϊόν σου είναι ορατό από πλήθος κόσμου. Για παράδειγμα, όταν ήμουν στο X - Factor με στεναχωρούσαν τα αρνητικά σχόλια που μπορεί να λάμβανα, σε σημείο που απομονωνόμουν. Αυτό όμως δεν μπορεί να σε επηρεάζει για μία ζωή. Αντίθετα, πρέπει να σε οπλίζει με περισσότερο πείσμα για την έπειτα πορεία σου. Σχετικά με τις προτάσεις του κοινού, λαμβάνουμε υπόψη ό,τι πρόταση αξίζει και μπορεί να υλοποιηθεί. Το επόμενό μας cover είναι ιδέα ακροατών, ενώ έχουμε προτάσεις μέχρι και για live!


Γεγονότα που συνέβησαν στην παγκόσμια μουσική ιστορία, διαμορφώνουν το δικό σας χαρακτήρα;

       Θεόφιλος: Φυσικά! Όταν πέθανε η Amy Winehouse, ηχογραφούσαμε με το Νίκο ακόμα ένα cover μας στο studio. Συγκλονιστήκαμε μεν, αλλά το περιμέναμε με όλα όσα ακούγονταν για τις τελευταίες μέρες της ζωής της και τις συνεχείς ακυρώσεις συναυλιών της… 
       Νικόλας: Ήταν ένα απροσδόκητο νέο, γιατί ήταν πολύ μεγάλη καλλιτέχνις… Ακόμα και τα λιγοστά albums που κυκλοφόρησε επηρέασαν και επηρεάζουν εκατομμύρια ακροατών ανά την υφήλιο. Πόσο μάλλον τραγουδιστές και μουσικά σύνολα, όπως εμείς.  


Τα επόμενα σχέδιά σας;

       Θεόφιλος: Σύντομα θα κυκλοφορήσουμε τα δικά μας τραγούδια… Παράλληλα, ο κόσμος μπορεί να μαθαίνει για εμάς στην επίσημη Fan Page των Freaky Fortune στο Facebook!


Το δικό σας, τελευταίο μήνυμα για τους αναγνώστες του D.D. και το κοινό που σας ακολουθεί;

       Νικόλας: Όλες αυτές οι διαμάχες για τα είδη της μουσικής, μας αφήνουν αδιάφορους. Κάποιος είχε πει ότι “η μουσική είναι μία…” Όποιο είδος κι αν ο καθένας εκπροσωπεί, είναι άξιος σεβασμού, εάν είναι καλός σε αυτό που κάνει. Εξοργίζομαι σαφώς, όταν παίρνουν δημοσιότητα και βγάζουν πολλά χρήματα, πρόσωπα που δεν έχουν κανένα ταλέντο. Σιχαίνομαι όταν βλέπω ατάλαντα άτομα να ζουν από τη μουσική… Μου δημιουργεί αποστροφή, το ότι έχουν fans φυσιογνωμίες που δε γνωρίζουν ούτε τα βασικά περί μουσικής! Επιπλέον ζούμε σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση - με ό,τι παρατηρούμε να συμβαίνει - ώστε η μουσική πρέπει να λειτουργεί ως διέξοδος, ως μία ελπίδα! Τα σημερινά γεγονότα, είναι απαραίτητο να μας οδηγούν να δημιουργούμε ποιοτική μουσική και μόνο. Εύχομαι οι Freaky Fortune στο μέλλον, να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε να δώσουμε μία ελπίδα στον κόσμο! Αυτή την εποχή, συνεργαζόμαστε με συγκεκριμένους ανθρώπους για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Ένας από αυτούς είναι η Αθανασία Βογιάρη στο net promotion. Να περιμένετε τα καλύτερα!
       Θεόφιλος: Συμβαίνουν αρκετά στη χώρα. Το παρασκήνιο έρχεται κόντρα στο προσκήνιο. Οφείλουμε να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να γινόμαστε καλύτεροι. Κυριαρχεί η τάση να κατηγορούμε τους άλλους για τα δικά μας προβλήματα και αυτό είναι το τραγικό… Όμως τώρα είναι, που θα επιβιώσει αυτός, που δε θα αμφισβητήσει ποτέ τον εαυτό του και τις πράξεις του. Άλλωστε αυτό είναι - μέσες άκρες - και το νόημα του ονόματός μας, Freaky Fortune: Ότι δηλαδή η τύχη (fortune) σου χαμογελά όταν αντιμετωπίζεις την ζωή με έναν freaky τρόπο, όντας δηλαδή ο εαυτός σου και στηρίζοντας τις επιλογές σου. Πιστεύω ότι όταν φτάνουμε στο freaky σημείο να μην αμφισβητούμε τον εαυτό μας, τότε βλέπουμε ότι η τύχη μας ανήκει!